© 2018 - DDW - All rights reserved

Vanaf de startplaats in Desselgem gaat het via enkele onverharde wegen en kleine bosjes richting Ooigem. Daar wordt meteen de techniek en stuurkunst van elke deelnemer grondig uitgetest op het twee kilometer lange crossparcours. Van daaruit gaat het via vele veldwegen richting Sint-Eloois-Vijve om via een oude spoorwegbedding en vele offroad stroken het Karmelbos in Waregem binnen te rijden. Na de bevoorrading ter hoogte van Boomkwekerij Nick Demeester kan het ingenomen krachtvoer direct worden uitgetest op het meanderende parcours doorheen de boomkwekerij. Kort daarna verlaten de deelnemers van de 35 km het grote parcours en sluiten terug aan bij de andere deelnemers in het Oud Moregembos in Wortegem-Petegem.

Alle andere deelnemers rijden verder om vervolgens het prachtige privédomein van Hoeve Wallem binnen te rijden. Op het einde van dit bosrijke gebied met enkele stevige hoogteverschillen verlaten de deelnemers van de 45 km het grote parcours en rijden richting Oud Moregembos in Wortegem-Petegem, waar opnieuw het grote parcours wordt gevolgd.

De deelnemers van 60 km maken eerst nog een kleine lus doorheen Grijsloke en onder meer door het Bouvelosbos in Anzegem om aldus de tweede bevoorrading op Hoeve Ten Bulcke te bereiken.

De grotere afstanden gaan dezelfde richting uit, doch via een grote lus met extra klimkilometers. Voor de deelnemers van de 90 km komt daar een extra bevoorrading bij in Tiegem.

De grootste afstanden maken daarbij nog een grotere lus doorheen Nokere (105 km) en Ooike (115 km) en worden eveneens beloond met een extra bevoorrading in Tiegem.

Op de (laatste) bevoorrading in Hoeve Ten Bulcke komen alle deelnemers, behalve de 35 km, terug samen. Na deze bevoorrading volgt een spectaculair en eenmalig aangelegd parcours in de weide van Hoeve ten Bulcke, waarna de traditionele doortocht volgt door het Spitaalbos en direct aansluitend door het Oud Moregembos in Wortegem-Petegem, waar ook de deelnemers van de 35 km terug aansluiting vinden. Tot slot is er nog een zware grasstrook te doorploeteren die in verbinding staat met een technische doortocht grenzend aan de trainingsvelden van voetbalclub Zulte Waregem. Een allerlaatste test van de fysieke en technische kwaliteiten volgt in het bos van de Waterhoek, waarna de eindmeet in Desselgem stilaan binnen handbereik ligt en het terras wenkt om het vochtverlies aan te vullen. Santé.

Hopelijk kunnen jullie genieten van een boeiende tocht doorheen de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. De voorbereiding aan deze tochten is een werk van vele uren geleverd door vele mensen, daarom even deze opmerking;

 

DOOR DE MEDEWERKING VAN PRIVE-EIGENAARS KUNNEN WIJ GEBRUIK MAKEN VAN HUN DOMEIN. AAN IEDERE INGANG WORDT EEN BORD GEPLAATST MET DE TEKST “ PRIVEDOMEIN EENMALIGE DOORGANG” GELIEVE DIT TE RESPECTEREN EN NA ONZE ORGANISATIE DEZE NIET MEER TE BETREDEN. HET WORDT STEEDS MOEILIJKER DEZE MENSEN NOG TE OVERTUIGEN VAN ONS RESPECT TEN OVERSTAAN VAN HEN EN HUN NATUURGEBIED. INDIEN JE NOG LANG WILT GENIETEN VAN DEZE PRACHTIGE HOBBY, RESPECTEER DAN DEZE BOODSCHAP.

Elke deelnemer aanvaardt door inschrijving deel te nemen aan DDW Classic op eigen risico en elke opgelopen of veroorzaakte schade niet te kunnen verhalen op de de desselgemse wielertoeristen organisatie en/of hun leden.