© 2018 - DDW - All rights reserved

Vanaf oc De Coorenaar, startplaats in Desselgem, rijden we via enkele onverharde wegen en kleine bosjes richting Ooigem. Daar wordt de techniek en stuurkunst van elke deelnemer grondig uitgetest op het twee kilometer lange crossparcours. Van daaruit gaat het via vele veldwegen richting Sint Eloois Vijve om door middel van de oude spoorwegbedding en vele off road stroken het Karmelbos in Waregem binnen te rijden.

 

Bij de bevoorrading (boomkwekerij De Meester Nick, Waregem) kan het energietekort ruimschoots worden aangevuld en het effect daarvan worden uitgetest op het meanderende parcours doorheen de boomkwekerij.

Een eerste splitsing volgt kort daarna. De deelnemers van de 35 km verlaten het parcours en sluiten terug aan in het Oud Moregembos in Wortegem.

Alle andere afstanden rijden verder om het prachtige privédomein van hoeve Wallem binnen te rijden. Op het einde van dit bosrijke gebied met enkele stevige hoogteverschillen wacht een tweede splitsing. Hier nemen de deelnemers van de 60, 75,90,105 en de 115 km afscheid en nemen terug aansluiting met deze van de 105 en 115 km even voor het Bouvelobos. De deelnemers van de 45 km verlaten het parcours en rijden naar een tweede bevoorrading (hoeve ten Bulcke).

De deelnemers van de 60 km maken een kleine lus doorheen Tiegem en Anzegem en bereiken zo hun tweede bevoorrading.

De grootste afstanden nemen even verderop een tweede doortocht in het Bouvelobos en rijden verder via de vele landwegen en wandel/ fiestspaden naar Gijzelbrechtegem en Kaster. Daar volgt een vierde splitsing.

De grootste afstanden (105 en 115 km) maken een extra lus doorheen Nokere en Ooike. In deze mooie streek aan de voet van de Vlaamse Ardennen is het genieten van de vele vergezichten. We bereiken het Bouvelobos waar we na een eerste kleine doortocht het klein Bouvelobos dwarsen en even verderop een derde splitsing hebben.

De Twee grootste afstanden rijden na de splitsing rechtstreeks naar hun tweede bevoorrading in Tiegem.

Deze bevoorrading komt op het ideale moment. De grote lus doorheen Tiegem en Anzegem jaagt het aantal hoogtemeters nog een flink stuk de hoogte in en houden uw goed getrainde kuiten onder een voortdurende spanning. Na deze lus volgt nu de meer dan welgekomen derde bevoorrading (hoeve ten Bulcke, Anzegem). Hier komen de 45, 60, 75, 90,105 en 115 km terug samen.

Vooraleer aan het originele, eenmalig aangelegde parcours in de weide van Hoeve ten Bulcke te beginnen kan je uw voorraadtank stevig bijvullen op deze bevoorradingsplaats. Na dit aangelegde parcours met terug heel wat hoogteverschillen gaan we (onder voorbehoud) via hemsrode naar het Spitaalbos in Wortegem met daarna direct aansluitend het Oud Moregembos waar alle afstanden terug aansluiting vinden.

 

Het einde is in zicht. Achter het jeugdcentrum in Waregem wacht nog een zware grasstrook die verbinding geeft met een technische doortocht achter de trainingsvelden van Zulte Waregem.

Een laatste test van uw fysieke en technische kwaliteiten volgt in het waterhoekbosje. Nog even doorbijten en dan kan je nagenieten van een lekkere braadworst en het vochtverlies bijvullen met één of meerdere dranken naar keuze.

Hopelijk kunnen jullie genieten van een boeiende tocht doorheen de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. De voorbereiding aan deze tochten is een werk van vele uren geleverd door vele mensen, daarom even deze opmerking;

 

DOOR DE MEDEWERKING VAN PRIVE-EIGENAARS KUNNEN WIJ GEBRUIK MAKEN VAN HUN DOMEIN. AAN IEDERE INGANG WORDT EEN BORD GEPLAATST MET DE TEKST “ PRIVEDOMEIN EENMALIGE DOORGANG” GELIEVE DIT TE RESPECTEREN EN NA ONZE ORGANISATIE DEZE NIET MEER TE BETREDEN. HET WORDT STEEDS MOEILIJKER DEZE MENSEN NOG TE OVERTUIGEN VAN ONS RESPECT TEN OVERSTAAN VAN HEN EN HUN NATUURGEBIED. INDIEN JE NOG LANG WILT GENIETEN VAN DEZE PRACHTIGE HOBBY, RESPECTEER DAN DEZE BOODSCHAP.

Elke deelnemer aanvaardt door inschrijving deel te nemen aan DDW Classic op eigen risico en elke opgelopen of veroorzaakte schade niet te kunnen verhalen op de de desselgemse wielertoeristen organisatie en/of hun leden.