Elke deelnemer aanvaardt door inschrijving deel te nemen aan DDW Classic op eigen risico en elke opgelopen of veroorzaakte schade niet te kunnen verhalen op de de desselgemse wielertoeristen organisatie en/of hun leden.

© 2018 - DDW - All rights reserved

35 KM – 1 bevoorrading – ca 125 hoogtemeters

Het traject van 35 km is haalbaar voor alle leeftijden. De tocht trekt via Waregem richting Anzegem, met net vóór de bevoorrading halfweg het traject 1 lichte helling, in de buurt van kasteel Hemsrode, bekend van de internationale paarden military die er jaarlijks wordt georganiseerd. Nadien volgt er nog een stukske vals plat om dan in dalende lijn via Nieuwenhove terug naar Desselgem te keren. Een tocht via verkeersluwe wegen, ideaal dus om ook met gans het gezin mee te fietsen, zelfs met een gewone stadsfiets of kinderfiets.

 

 

65 KM – 1 bevoorrading – ca 350 hoogtemeters

De meer geoefende fietser verkiest wellicht het traject van de 65 km. Dit traject verreist meer jus in de benen, want af en toe moet er geklommen worden, al valt het al bij al wel mee. Wie bekend is met de streek rond Wortegem-Petegem en Anzegem zal zich onmiddellijk thuis voelen, al proberen we ook hier verrassend uit de hoek te komen. Na de bevoorrading halfweg het traject aan de voet van Tiegemberg laten we de hartslag opnieuw wat hoogte nemen. Via Ingooigem, Otegem en Sint-Lodewijk Deerlijk wordt er afgedaald naar Desselgem.

 

95 KM – 2 bevoorradingen – ca 900 hoogtemeters

 

Een traject voor de wielertoerist pur sang. Niet te kort, niet te lang en op tijd terug om nog te kunnen aperitieven. Daarbij zijn er 2 bevoorradingen voorzien : de 1ste in het centrum van Celles en de 2de aan de voet van Tiegemberg. In dit traject dient de Schelde te worden overgestoken, niet voor de zoveelste keer richting Vlaamse Ardennen, maar wel richting Celles dwars door het Kluisbos. Na de 1ste bevoorrading gaat het richting Saint-Sauveur, dat wordt ingereden nà de beklimming van een wondermooie kant van la Bruyère. De terugtocht gaat via de Rue Horlitin, opnieuw een ongekend pareltje met prachtige vergezichten op de zuidkant van de Kluisberg meteen gevolgd door de klim naar de Balmoral. Na de 2de bevoorrading in Tiegem laten we de hartslag opnieuw wat hoogte nemen. Via Ingooigem en Nieuwenhove wordt er uiteindelijk afgedaald naar Desselgem.

135 KM – 3 bevoorradingen - ca 1300 hoogtemeters

 

Voor de liefhebbers van de zwaardere kost. Het traject van de 95 km wordt gevolgd tot in Saint-Sauveur. Vanaf hier gaat het verder zuidwaarts, waarbij achtereenvolgens de beklimmingen Les Monts, Dieu des Monts en de lange Rue Pinoche achter de kiezen worden geschoven. Een pittig drieluik ! Aangezien we niet van ophouden weten, nemen we de Croisette erbij om aldus via Cordes op en neer opnieuw in Celles te geraken, voor een tweede bevoorrading. Na een ommetje met hier en daar een stuk vals plat wordt in Amougies opnieuw het traject van de 95 km gevolgd.